SPAN - IPO kojem se ZSE nadao

SPAN je hrvatska kompanija koja počinje sa radom 1993. godine. Nakon skoro 30 godina kontinuiranog rasta izlaze na Zagrebačku Burzu. U nešto manje od dva mjeseca trgovanja dobiva laskave nadimke te postaje dijelom portfelja mnogih poznatijih ali i manjih investitora.

SPAN - IPO kojem se ZSE nadao

Izlazak kompanije SPAN-a na Zagrebačku Burzu predstavlja pravo osvježenje na tržištu kapitala posebno ako spomenemo da je posljednja IT kompanija (Ericsson Nikola Tesla) uvrštena još 2003. godine. Dionica je već na prvi dan uvrštenja dosegnula vrijednost od 218 HRK što je porast od skoro 25% u odnosu na cijenu za vrijeme IPO-a koja je iznosila 175 HRK. Kompanija sa nešto manje od 550 zaposlenih te rastom poslovnih prihoda od 36% i EBITDA-e za 93% (prva tri tromjesečja 2020. i 2021. godine) je zasigurno najuspješniji IPO u posljednjim godinama.

Kako bi se lakše uveli u poslovanje kompanije preporučam pročitat prospekt koji je pripremila grupa prije izlaska na burzu, a u ovom postu će biti spomenute neke od po meni najbitnijih dijelova istog.

- Sadržaj se nastavlja nakon oglasa -

Grupa je podijeljena na četiri poslovna segmenta:

1. Upravljanje softverskom imovinom i licenciranje

Ovaj segment poslovanja uključuje prodaju programskih licenci te pomoć klijentima  oko  odabira  onih  programskih  licenci  koje  su  primjerene  njihovom poslovanju  kao  i  brigu  o  pravovremenoj  obnovi  kupljenih  licenci  od  strane  i za  potrebe  klijenta. Važno je napomenuti da je što se tiče prodaje licenci najznačajniji dobavljač kompanija Microsoft. SPAN ima status Microsoft LSP partnera i Microsoft CSP (eng: „Cloud Solution Provider“) Direct Partnera za tržišta Republike Hrvatske, Republike Slovenije, države EU i EFTA-e.

2. Infrastrukturne usluge Cloud & Cyber Security

Ovaj segment poslovanja uključuje projektiranje i razvoj, te održavanje informacijskih sustava  (tzv.  infrastrukturne  usluge)  s  osobitim  naglaskom  na Cloud  i  Cyber  Security. Za  projektiranje  informacijskih  sustava,  Grupa  koristi napredna  i  inovativna  tehnološka  rješenja  i  softverske  alate  globalnih  lidera  u IT  sektoru,  primarno  Microsofta.  Grupa  projektira  i  razvija  informacijske sustave  prema  konkretnim  poslovnim  potrebama  i  standardima  klijenata  (tzv. „tailor  made“  rješenja). Ističe  se  da  je  Grupa  certificirani  partner vodećih svjetskih  platformi  Cloud  poslovanja;  Microsoft Azure, Amazon Web Services i Google Cloud Partner. Te su kompanije ujedno najznačajniji dobavljači Grupe u segmentu infrastrukturnih usluga i Clouda.

3. Upravljanje servisima i tehnička podrška

Ovaj  segment  uključuje  usluge  potpunog  nadzora  i  upravljanja  IT  okruženjem  koje  Grupa  pruža klijentu ovisno o ugovorenoj razini usluge (eng: ‘‘Service Level Agreement’‘ ili skraćeno ‘‘SLA”).
Vodeći računa o potrebi neprekidnog ispravnog funkcioniranja sustava klijenata te
pravodobnim otklanjanjem incidenata u radu sustava, Grupa osigurava kontinuiranu dostupnost usluge  24  sata  na  dan,  7  dana  u  tjednu  i  365  dana u godini,  neovisno  jesu  li  sustavi  projektirani,  izgrađeni  i  pušteni  u  rad  od strane  Grupe  ili  pojedinog  klijenata.

4. Razvoj softvera i poslovnih rješenja

Razvoj softverskih platformi podrazumijeva razvoj digitalnih platformi visokih performansi, spremnih  za  globalno  skaliranje  koji  Izdavatelj  temelji  na rješenjima  Cloud  poslovanja  i  mikro-servisnoj arhitekturi. Od reprezentativnih projekata Izdavatelja ističe se implementacija Neostar Globalne Platforme – online platforma namijenjena prodaji, kupnji i održavanju vozila.

- Sadržaj se nastavlja nakon oglasa -

Poslovanje

Ukupni prihodi Span Grupe u prva tri tromjesečja povećali su se za 155.334 tisuća
HRK, odnosno 36% u odnosu na isti period prošle godine.  Povećanje prihoda proizlazi iz poslovnih prihoda Span Grupe te se bilježi povećanje u svim segmentima.

Prihodi po segmentima (1-9M 2020 i 1-9M 2021.)
Prihodi po segmentima (1-9M 2020 i 1-9M 2021.) Izvor:FI Q3 2021 SPAN

Kao što je prikazano u prethodnoj tablici grupa je ostvarila rast u svim segmentima poslovanja a najviše 47% u segmentu "Infrastrukturne usluge, Cloud i Cyber Security". Mislim da je važno spomenuti da je ostvaren rast na promatranom razdoblju od 39% na udjelom najvećem segmentu grupe "Upravljanje softverskom imovinom i licenciranjem" koji čini 73% svih prihoda.

No ovdje nije kraj dobrim vijestima iz izvješća, naime, kompanija je objavila otvaranje ureda u Moldaviji, točnije gradu Kišinjevu. Moldavija predstavlja tržište koje je manje od hrvatskog ali sa vrlo visoko razvijenim stupnjem digitalizacije društva.

Uz sve pozitivne stavke iz prijašnjeg teksta bitno je pogledati i kako investitori gledaju na ovaj novi kolač domaćeg tržišta kapitala. Već je spomenuto da je na prvi dan uvrštenja na burzi ostvaren rast od skoro 25%. Od IPO-a (23.9.2021.) do danas najveća postignuta cijena ove dionice je 245 HRK a ostvarena je 11.11. dok je sveukupni rast u nešto manje od 2 mjeseca trgovanja oko 33%.

Cijena i promet dionice SPAN-a
Cijena i promet dionice SPAN-a Izvor:zse.hr

Ako se pitate zašto je kompanija kao SPAN odlučila izaći na burzu kao odgovor je najbolje poslušati osnivača i predsjednika uprave Nikolu Dujmovića koji navodi da je uz želju za osiguranjem dugovječnosti firme koja je moguća samo uz potpunu transparentnost poslovanja jedan od motiva bio i mogućnost nagrađivanja zaposlenika dionicama. Ako je tome vjerovati; uprava SPAN-a je učinila ono što bi trebao biti primjer mnogim kompanijama a to je nagraditi i omogućiti suvlasništvo zaposlenicima ma koliko oni pripadali u grupu "malih dioničara".