Privatnost i Kolačići

Privatnost čitatelja – redovita, povremena ili jednokratna – ovdje u opcije.com nam je važna. I mi smo čitatelji web stranica, pa nam je važno znati koje podatke prikupljaju web mjesta.

U nastavku su navedene neke informacije o vrstama osobnih podataka primljenih i prikupljenih prilikom korištenja i posjeta web-lokaciji (opcije.com), čemu su namijenjeni, za što se prikupljaju i kako čuvamo vaše podatke.

NIKADA ne prodajemo osobne podatke prikupljene iz prve ruke trećim stranama.

Informacije koje zadržavamo

Kao i kod većine drugih web stranica koje posjećujete, prikupljamo podatke sadržane u "log" datoteci. Informacije u tim datotekama uključuju vašu IP (internet protokol) adresu, vašeg ISP-a (davatelja internetskih usluga), preglednik koji ste koristili za posjet našoj web stranici (kao što su Internet Explorer ili Firefox), vrijeme kada ste posjetili našu stranicu i koje ste stranice posjetili na našoj web stranici. Iako rijetko pregledavamo dotične datoteke (teoretski su korisne za pronalaženje napada botova i slično) dužni smo vam reći da to činimo.

Kolačići

Kolačići se koriste na ovoj stranici za pohranu informacija za analitiku (vidjeti koliko ljudi posjećuje stranicu, koje stranice čitaju itd.), Društvenu interakciju (gumbe za dijeljenje na Facebooku itd.), oglase i sve dodatne značajke koje se koriste na pojedinačnim člancima (npr. ankete, kvizovi, obrasci za povratne informacije). Među uslugama koje ili rade ili mogu koristiti kolačiće na ovoj stranici su:

  • Google Analytics
  • Facebook, Instagram, Youtube, Twitter i slično
  • Oglašivački servisi (Google)

Neki oglašivači mogu koristiti kolačiće te na taj način prikupiti podatke kao što su IP adresa, ISP, vrijeme i lokacija s koje ste posjetili web stranicu, a sve u cilju boljeg plasmana njihovih oglasa.

Možete onemogućiti ili selektivno isključiti naše kolačiće ili kolačiće treće strane u postavkama preglednika. Međutim, to može utjecati na to kako ste u mogućnosti komunicirati s našom web stranicom, kao i drugim web stranicama.